Menu

10 ting vi (nesten) alltid har i sekken

Når man har reist litt på turer i skog og fjell, finner man etter hvert noen tips og triks, som man tar med seg videre på reisen. Små hemmeligheter om hvordan man fyrer bål i ruskevær, overlister viltet, eller sørger for å navigere seg tryggere frem gjennom terrenget.

Med flere turer blir man også mer bevisst på hva man pakker i sekken. Mye kuttes ut, mens noen favoritter (nesten) alltid blir med. Velbrukte ting som gjør livet lettere, som motiverer en sliten kropp og bidrar til å oppsøke eventyrene.

Her er de beste tipsene fra våre gode samarbeidspartnere Andreas og Elise Theoline Skagøy fra "Et liv ute":

1. Jervenduk Orginal.

En fantastisk turkamerat, som gir både ly, varme og tak over hodet. Vi bruker to duker, som vi setter sammen med glidelås, og spenner det opp til en gapahuk. Innsiden av duken reflekterer varmen godt, og smarte åpninger gjør det mulig å bruke den som poncho.
I tillegg holder den i årevis, selv med aktiv bruk.

2. Teltlykt

Spesielt vinterstid, er godt lese og arbeidslys et savn. Vi har gjerne med hodelykt, men setter stor pris på ei lykt som kan henges opp, og som kan  lyse opp hele gapahuken, teltet eller koia.
http://draut.no/turutstyr-sportsutstyr/hodelykter-lys

3. God kaffe.

Det finnes vel knapt den tilstand som ikke kan kureres med god kaffe!
Når man er sliten, våt og kald, gjør det underverker å fyre opp en rykende varm kopp.
«Det finnes vel knapt den tilstand som ikke kan kureres med god kaffe!»
http://draut.no/turutstyr-sportsutstyr/spise-og-koke-ute/mat-og-drikke?brand=3371

4. Ei god bok.

Vi leser mye på tur, og drømmer oss gjerne bort gjennom sene kvelder. Ei god bok er en verdifull turkamerat. Legg igjen boka, når du farer forbi ei koie, så kan andre vandrere få glede av den også!

5. Førstehjelpspakke – gjerne hjemmesnekra!

Førstehjelpssaker må man ha! Vi har tømt etuiet til en «kjøpepakke», og laget en egen pakke selv. Den inneholder blant annet følgende: Sterilt kompress, sportstape, saks, pyrisept-salve og fucidin, sutur, strips, kanyle, bandasje og enkeltmannspakke. I tillegg har vi med Paracet, Ibux, og helst også noe sterkere smertestillende. Har vi fått bruk for den? JA!
Dersom du ikke ønsker å lage din egen, kan du finne noen ulike her: http://draut.no/turutstyr-sportsutstyr/utstyr/forstehjelp-pleie

20140818_022100-1024x996

6. Komablanding – Tørket frukt, mandler og sjokolade.

Da jeg (Andreas) var grensejeger i førstegangstjenesten, lærte jeg verdien av en god komablanding. Når man blir veldig sliten, sulten og trøtt, blir man lett sløv og ukonsentrert. Da hjelper det med energirik snacks og en god dose vann. Vi blander nøtter, sjokolade og tørket frukt i en pose, og bærer den i jakkelomma underveis.
http://draut.no/turutstyr-sportsutstyr/spise-og-koke-ute/mat-og-drikke?brand=3384

 

7. Ullgenser.

En god ullgenser blir fort din beste venn på tur! Min er hjemmestrikket av mamma, enkel, god og varm. Den holder i årevis, når jeg er flink å reparere små skader underveis.

IMG_2598-1024x676

 

Dersom du ikke har en god strikker i familien, kan du finne noen fine gensere her: http://draut.no/herrer/gensere

 

8. Aquashure.

Et suverent lim, som funker fjell! Til reparasjoner av klær, telt, sko, bindinger, fiskeutstyr og det meste annet. Aquashure fås kjøpt i flere sportsforretninger.

 

9. Kamera.

Om du liker å ta bilder, gir et kamera mulighet for nye turopplevelser. Vi bruker stadig mer tid på å ta bilder, som vi henter frem og knytter minner til, i tidene som kommer.

 

10. En skarp kniv.

Kniven ligger alltid klar, og brukes flittig. En skarp og god kniv er en trofast følgesvenn på tur.
http://draut.no/catalogsearch/result/?q=kniver

IMG_3216-1024x600

 

Tekst/Foto: Andreas & Elise Theoline Skagøy